Jadwiga i Ryszard Smoleń — serowarstwo górskie w Pieniążkowicach
Pasja do serowarstwa sprawiła, że nasze gospodarstwo rolne przekształciliśmy w firmę produkującą najlepsze podhalańskie sery w Polsce. Serowarstwo górskie to jednocześnie wyzwanie i spełnienie marzeń o najlepszych gatunkowo serach, które są wizytówką smakową regionu. Nasza oferta jest bardzo bogata, a w jej składzie znajdą Państwo sery krowie, owcze i charakterystyczne w smaku sery z koziego mleka, wędzone i naturalne, produkowane według tradycyjnych receptur. Zachęcamy do spróbowania wszystkich i wybrania swojego ulubionego. Nasze sery są doskonałe na każdą okazję. Przydadzą się podczas przechadzki w górach, jako wysokobiałkowa i smaczna przekąska, a także jako składnik wykwintnych dań czy ważny element deski serów na spotkaniu ze znajomymi.
Zakład produkcji serów tradycyjnych
W naszym zakładzie produkcji serów tradycyjnych powstają, leżakują, dojrzewają i są wędzone najlepsze regionalne smakołyki. Niezależnie od upodobań i gustu, każdy znajdzie ser, który będzie mu smakował. W naszej firmie pracują wykwalifikowani pracownicy, którzy przestrzegają surowych reguł BHP, tak ważnych w przypadku pracy z nabiałem i kulturami bakterii. Gwarantuje to nie tylko doskonały i niepowtarzalny smak, ale również to, że ser wyjdzie za każdym razem. Zależy nam na tym, by nasi klienci mogli cieszyć się najlepszymi smakami przez cały rok, dlatego proces produkcji i czas przeznaczony na dojrzewanie, jest zaplanowany tak, by doskonałych serów nigdy nie brakowało.