Zdrowe i pyszne sery kozie

Dostępne w Nowym Targu i okolicach, sery kozie wytwarzane z mleka od lokalnych dostawców, charakteryzują się wspaniałym smakiem i bogatym aromatem. Idealne jako dodatek do sałatek i jako składnik wielu dań. Sery kozie mają charakterystyczny smak, który ceniony jest przez smakoszy z całego świata. W naszym gospodarstwie w Nowym Targu wytwarzamy wysokiej jakości produkty z mleka od kóz lokalnych rolników i producentów. Dzięki temu mamy pewność, że sery są smaczne i spełniają wszystkie wymagania, nawet najbardziej wybrednych konsumentów. Ser kozi występuje w naszej ofercie w postaci naturalnej, w której lepiej da się wyczuć nuty smakowe charakterystyczne dla tego typu mleka, jak i wędzonej. Naturalny dym i proces owędzania sprawia, że trwałość sera się wydłuża, a smak bardziej równoważy. Warto spróbować obu wersji i wybrać swoją ulubioną.

Zastosowanie sera koziego

Kulinarnych zastosowań sera koziego może być równie wiele, co jego konsumentów. Dawniej po produkt ten sięgały najczęściej osoby, które z różnych powodów nie spożywały mleka krowiego. Na szczęście kozi ser wyszedł na salony i zaczął zdobywać popularność w regionie, a nawet całym kraju. Klienci zaczęli doceniać charakterystyczny smak, który dotąd uważano za wadę przetworów z koziego mleka. Sery kozie cenione są na całym świecie, także we Francji, która słynie z zamiłowania do produktów nabiałowych. Uzupełniają one smak sałatek, zwłaszcza świeżych, idealnie komponują się z figami, burakiem i są niezastąpionym składnikiem kanapek. Serdecznie zapraszamy do składania zamówień na produkty z mleka kóz w naszym gospodarstwie.

Sery kozie